Kerhoesittely

Kerhoesittely

 

Tampereen laskuvarjokerho ry

Tampereen Laskuvarjokerho ry on yhdistys joka on toiminut vuodesta 1968. Kohta jo kunnioitettavan viidenkymmenen vuoden ajan on kerho tarjonnut sen jäsenille mahdollisuuden harrastaa laskuvarjohyppytoimintaa sen monissa eri muodoissa sekä monia unohtumattomia hetkiä lajin parissa niin maassa kuin taivaalla.

Kerhossa on vuosien saatossa ollut monien eri lajien taitajia niin vapaapudotus- kuin varjon varassa tapahtuvissa lajeissa. Edustusta ja menestystä on ollut sekä SM- että MM-tasoilla niin joukkue- kuin yksilötasolla.

Laskuvarjohyppääminen kokonaisuutena on erittäin koukuttavaa ja tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia nauttia vapaudesta lentäessään taivaalla joko varjon varassa tai vapaapudotuksessa. Lajin parista löytää nopeasti samanhenkisiä ystäviä ja myös mahdollisuuden toimia mukavassa porukassa yhdessä harrastaen. Tämän kaiken voimme tarjota, jos etsit itsellesi uutta harrastusta tai haluat jatkaa jo alkanutta hyppyuraasi kerhomme jäsenenä.

Kerhomme on Suomen Ilmailuliitto ry:n jäsenseura ja noudatamme sen ohjeita ja määräyksiä.

Tampereen Laskuvarjokerho tarjoaa tällä hetkellä lajiin pariin tuleville kahta erilaista koulutusohjelmaa; pakkolaukaisualkeiskurssi joka tähtää itsenäisen hyppääjän lisenssiin sekä tandemhyppykurssi jolla pääset tutustumaan lajiin helposti. Molemmista vaihtoehdoista löytyy tarkempaa tietoa kurssisivuiltamme.

Tervetuloa hienon lajin pariin!

Aku Haikonen
puheenjohtaja

puheenjohtaja Aku

Toimipaikat

Jämin teknisen rakennuksen julkisivu

Jämi

Jämintie 659, Jämijärvi
Kerho järjestää laskuvarjohyppytoimintaa viikonloppuisin Jämijärven kunnassa sijaitsevalla Jämin lentopaikalla. Kerhon käytössä ovat laskuvarjojen pakkaushalli koulutustiloineen sekä majoitustilat. Lentokentän kupeessa on myös tarjolla hotellimajoitusta ja hotellilla on myös hyvä mahdollisuus saunontaan aktiivisen hyppypäivän jälkeen. Lähimmät peruspalvelut ovat muutaman kilometrin päässä Jämijärvellä.

Lue lisää Jämistä.

Jämin hyppytoiminnan ohje

Pirkkalan pakkausparakki

Pirkkala

Tornikaari 1, Pirkkala
Pirkkalassa hypätään viikkoiltaisin ja aktiivisen hyppykauden ulkopuolella. Laskeutumisalueena voi tällöin olla joko järven jää talvisaikaan tai Tampere-Pirkkalan lentoaseman ykkösterminaalin läheisyydessä sijaitseva maalialue. Pirkkalan maalialueen laidalla on laskuvarjojen pakkaamista varten rakennettu tila, jossa myös tandemkurssien koulutukset pidetään. Pirkkalan lentokentälle pääset Tampereen joukkoliikenteen bussilla nro 1.

Pirkkalassa hyppääjällä tulee olla 3. osapuolen vastuuvakuutus 1M€ asti (SIL:n jäsenyys). Oppilaan täytyy täyttää hyppymestarin asettamat vaatimukset hypätäkseen Pirkkalassa.

Pirkkalan hyppytoiminnan ohje

Härmälän kerhorakennuksen julkisivu

Härmälä

Lepolantie 35, Tampere
Iltakurssien teoriatunnit ja käytännön harjoitukset järjestetään Härmälän vanhassa lentoasemarakennuksessa, jossa ovat myös kerhon toimistotilat sekä kaluston huolto- ja säilytystilat. Kerholla on myös pieni buffetti, joka tarjoaa herkkuja omakustannehintaan. Kerholle kokoonnutaan myös keskiviikkoiltaisin biljardia pelaamaan sekä aikaa viettämään.

Härmälän kaupunginosaan pääset Tampereen joukkoliikenteen busseilla nro 1, 11 (pysäkki Nuolialantiellä) ja 14 (pysäkki Ilmailunkadulla).

Lentokone

Cessna 206 OH-CMT

OH-CMT ”Mike-Tango”

Cessna U206F
Hyppääjiä yläilmoihin vie kerhon Cessna U206F lentokone, rekisteritunnukseltaan OH-CMT eli tuttavallisesti “Mike-Tango”. Koneeseen mahtuu lentäjän lisäksi 5 – 6 hyppääjää ja ylin hyppykorkeus on 3000 metriä. Kone on varusteltu erityisesti laskuvarjohyppykäyttöä varten ja koneen moottori sekä potkuri on valittu erityisesti melunvaimennusta silmällä pitäen.