Jämi

Jämi on Tampereen laskuvarjokerhon hyppytoiminnan pääpaikka, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Tampereelta luoteeseen. Jämillä meillä on loistavat remontoidut toimintatilat, ja päiväretkiä pidempään viihtyville tarjolla on myös edullista majoitusta siisteissä tiloissamme. Jämin monipuolisen palvelutarjonnan jalokivi on lomahotelli, joka tarjoaa majoitusta, syötävää aamupalasta illalliseen sekä mahdollisuuden saunomiseen yläkiitotien kupeessa.

Valtaosa Jämin moottoroidusta lentoliikenteestä käyttää alakiitotietä 09/27, jolloin yläkiitotie 15/33 on useimmiten mukavasti muiden ilmailijoiden käytössä - hyppääjien pääasiallinen laskeutumisalue onkin loistelias nurmikko aivan yläkiitotien kupeessa. Tarpeen tullen käytettävissä on myös laajempi alamaalialue kentän eteläpäässä. Jämin valvomattomassa ilmatilassa harrastaa paljon eri ilmailijoita ja monipuolinen ilmailukulttuuri näkyy ja kuuluu kaikkialla Jämin maisemassa.

Hyppypaikan osoite on Jämintie 659, Jämijärvi.

Tilat

Laskuvarjokerhon tilat Jämillä ovat yhdet Suomen parhaimmista. Laskuvarjohyppytoiminnassa välttämättömien pakkaustilan, uloshyppysimulaattorin, koulutustilojen ja manifestin lisäksi kerhorakennuksessa on hyvin varusteltu keittiö, paljon jääkaappi- ja pakastintilaa omille eväille sekä suihku- ja WC-tilat.

Majoitus

Kerholla on oma rauhallinen majoitustila aivan kerhorakennuksen vieressä. Majoitustilassa on viisi huonetta, joissa kussakin voi majoittua 6-8 henkeä. Tyylikkäämpää majoitusta kaipaaville Lomahotelli Jämi tarjoaa niin ilmailijoiden yhteishuonetta kuin yksittäisiäkin huoneita. Aivan kenttäalueen läheisyydessä on myös useita lomamökkejä sekä paikkoja astuntovaunuille.

Ruokailu

Useimmat hyppääjät tuovat kentälle omat eväänsä. Pientä naposteltavaa ja juomia voi ostaa myös kerhon buffasta ja isompi nälkä katoaa Hotellin keittiön antimilla. Lähin kauppa on Jämijärven keskustassa noin 7 km päässä lentokentästä.

Vierailevat laskuvarjohyppääjät

Jämillä hypättäessä ei hyppääjän tarvitse olla SIL:n jäsen. Itsenäisten hyppääjien tulee täyttää waiveri, esittää voimassa oleva lisenssi tai vastaava todistus laskuvarjohyppykoulutuksesta ja -kokemuksesta, sekä varjokirjat hyppykalustotarkistusta varten. Laskuvarjohyppyjen hinnat ovat samat kuin kerhon jäsenille. Hyppymaksut voi suorittaa pankkikortilla paikan päällä.

Itsenäinen hyppääjä voi kalenterivuoden aikana harrastaa laskuvarjohyppäämistä Tampereen Laskuvarjokerhon toiminnassa kuuden peräkkäisen päivän ajan olematta sen jäsen. Tällöin hyppääjältä vaaditaan SIL tai SIL:iin kuuluvan laskuvarjohyppy-yhdistyksen jäsenyys. TamLK:n järjestämissä hyppytapahtumissa riittää kerhon operoimasta hyppykoneesta hyppäämiseen, että on TamLK:n, SIL:n tai USPA:n jäsen.

Oppilaana Tampereen laskuvarjokerhossa hyppääminen edellyttää aina TamLk:n jäsenyyttä. Hyppäämään tullessa on esitettävä hyppypäiväkirja sekä henkilöllisyystodistus. Ennen kuin tulet hyppäämään ensimmäistä kertaa, ota yhteyttä koulutussihteeriin. Hyppymaksut veloitetaan jäsentililtä.

Kerhon jäseneksi voi liittyä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen jasen@tamlk.org. Viestissä tulee mainita oma nimi, osoite, kotipaikka, puhelinnumero, syntymäaika ja tieto mahdollisesta hyppylisenssistä.

Jämin hyppytoiminnanohje

Laskeutumisalueet

Laskeutumisalueita on kaksi. Tuuliolosuhteiden salliessa käytössä on niin kutsuttu ylälaskeutumisalue, joka on tasaista nurmikkoa ja kooltaan 270 x 60 m. Alalaskeutumisalue on kooltaan 300 x 200 m. Toiminta-ajat Jämillä ovat arkisin ja viikonloppuisin 7:00 - 22:00.

Lentokone

Kerhon omistama Cessna 206 (OH-CMT) vie kuusi hyppääjää kolmeen kilometriin noin 25 minuutissa tai vaihtoehtoisesti kilometrin korkeuteen noin seitsemässä minuutissa. Koneessa on läpinäkyvä hyppyovi, pakkolaukaisuteline viidelle oppilaalle sekä normaalia suuremmat ohjauspinnat jotka tekevät koneen ohjailusta turvallisempaa hyppykäytössä.

Aktiviteetteja

Jämillä on erinomaiset mahdollisuudet laskuvarjohyppytoiminnan lisäksi myös muuhun ilmailuun ja urheiluun. Kentällä on aktiivista toimintaa varsinkin varjoliidon, purjelennon, riippuliidon ja lennokkien osalta. Vakiokerhojen toiminnan lisäksi kentällä näkee muun muassa taitolentoa ja tietenkin pienkoneita. Urheilua Jämillä pääsee harrastamaan sisätiloissa hiihtoputkessa, kiipeilyseinällä ja kuntosalilla. Jämin harju antaa erinomaiset puitteet myös lenkkeilyyn, retki- tai maastopyöräilyyn sekä suunnistukseen. Rankan ilmailu- tai urheilupäivän päätteeksi voi grillailla jollakin alueen useasta kodasta tai rentoutua Lomahotelli Jämin saunassa.